Fundacja BROTHERS

Pomoc w potrzebie

Fundajca BROTHERS

Akcje 2011

Jako Fundacja BROTHERS, inicjator akcji Paczki dla Domu Dziecka w Dębinkach, serdecznie dziękujemy darczyńcom za przekazane paczki. Jednocześnie pragniemy podziękować administracji At Home za rozesłanie informacji o akcji wśród członków innych wspólnot mieszkaniowych.

Nasze oczekiwania nie były wygórowane, jednak to Państwo podnieśliście tę akcję do rangi wyjątkowej. Wszystkie paczki są wspaniałe. Państwa hojność i zaangażowanie są nie do przecenienia.

Jeśli chodzi o bilans akcji, we wszystkich wspólnotach zostało zebranych 27 paczek. Nasi znajomi oraz my jako fundacja dokupiliśmy jeszcze 9 paczek. Zebraliśmy zatem więcej paczek niż jest dzieci. Dwie paczki od osób indywidualnych zostały także dostarczone do domu dziecka za pośrednictwem kuriera.

Dyrektor placówki kazał z całego serca Państwu podziękować. Paczki zostaną rozdane dzieciom we wtorek, w czasie uroczystej Wigilii w placówce.

Wartość przekazanych paczek to ok. 2 400 zł.

W akcji uczestniczyły następujące wspólnoty mieszkaniowe:

Wspólnota Mieszkaniowa Villa Nova

Wspólnota Mieszkaniowa Marysieńka

Wspólnota Mieszkaniowa Marysieńka II

Wspólnota Mieszkaniowa Sarmacka 21

Wśród darczyńców są również osoby z personelu administracji At Home.

Serdecznie dziękujemy.

Pragniemy jednocześnie poinformować, że po przekazaniu paczek dla Dzieci z Domu Dziecka w Dębinkach, udaliśmy się do oddalonego o 4 km Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci w Niegowie. Znaczna część osób tam przebywających określana jest mianem dzieci, choć już dawno osiągnęły pełnoletność. W Ośrodku przebywa 107 osób w wieku od 9 do 60 lat, z różnymi przypadłościami lub stopniem upośledzenia. Placówce przekazaliśmy 30 kg odzieży używanej damsko-męskiej.

Wartość przekazanej odzieży to ok. 1 200 zł.

Paczki dla dzieci z Domu Dziecka w Dębinkach oraz dary dla Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci w Niegowie, Fundacja BROTHERS przekazała 16 grudnia 2011 r.

Jeszcze raz serdecznie DZIĘKUJEMY.

Z poważaniem,
Zarząd Fundacji BROTHERS